Terima kasih kerana sudi berkunjung!

ORDER DI SINI!

Nama:
Email:
Nombor telefon
Kelas yang ingin diikuti : Biskut (RM100)
Baking & Deko Cupcakes & Cake (RM120)
Brownies (RM80)
Cheesetart/ Tartlet (RM80)
Creampuff/Eclair (RM60)
Fancy Cookies (RM80)
Muffin (RM60)
Shortbread (RM60)
Tiramisu&Triffle (RM80)
Tarikh yang diingini (Sabtu dan Ahad sahaja) :

create form

Thursday, 26 March 2009



Resepi curi dr MamaFAMI fp, Mama HALAL ya ~~
masa tu blum kenal sidia.
1st time rasa kek ni kat rumah MIL MkLang Azie UlamPegaga
buat. Hari2 anak2 tanya bla nak buat kek cam MkLang


MILKY MARBLE CAKE
Source : Chef Norzailina Nordin

Ingredients :

250g butter (I used margarine)
230g castor sugar
2 teaspoons ovalette
4 eggs
270g superfine flour
1 teaspoon baking powder
60g condensed milk
2 tablespoons cocoa powder
2 tablespoons fresh milk or evaporated milk(I used fresh milk)
1 teaspoon chocolate paste or chocolate emulco(I used chocolate emulco)

Method :
1. Sift superfine flour and baking powder. Set aside.
2. Cream butter, castor sugar and ovalette till light and fluffy.
3. Add eggs, one at a time, beating well after each addition.
4. Fold in the sifted ingredients. Add in condensed milk.
5. Divide the bater into 2 portions. Leave one as it is.
6. To the other portion, add in cocoa powder, fresh milk and chocolate paste/chocolate emulco.
7. Scoop 2 tablespoons of plain mixture onto the centre of a well-greased and floured cake tin.
8. Scoop 2 tablespoons of cocoa mixture on top of the plain mixture. Repeat till finished.
9. Bake in a preheated oven at 180 C for 40 - 45 minutes.

Tuesday, 24 March 2009

Karipap



Inilah julung2 kali percubaan mengelim tepi karipap.
Kena mengadap Nek Guru MkLang Azie Ulam Pengaga
barulah nampak rupa karipap. Selama ni main acuan tekap tu aje.
T.Kasih yg tak terhingga pada MkLang & Birasku Izan.


REsepi sumbangan MkLang Azie Ulam Pegaga.
Pesanan MkLang:

kalo nak wat muffin cchip, gunapakai resepi rinchan yg dah dimodipai oleh matgebu...dan kalau nak wat mufin pisang, ambik resepi chef wan ni....sedap....jgn buat yg kacau gaul tu, keras....wat guna mixer je....bior lembut org nak makan esokkan..





CHOC.CHIP ALMOND MUFFIN

Bahan-Bahannya :-)
2 cawan tepung naik sendiri (self-raising flour)*
1/2 cawan serbuk koko*
1/2 camca teh garam halus*(*digaul dan diayak)
2/3 cawan mentega (lebih kurang 170 g)
1 1/3 cawan gula halus (mat guna brown sugar)
2 biji telur gred A
1 cawan susu segar
1 camca teh esen vanilla (resipi asal tak letak)
1 camca besar tepung gandum*
1/2 cawan coklat chip*
1/2 cawan kismis*
1/2 cawan kepingan badam*(*digaul rata)
Sedikit kepingan badan dan coklat cip utk hiasan

Cara membuatnya :-)
1. Putar mentega dan gula hingga putih, masukkan telur satu persatu dan terus memukul hingga kembang. Perlahankan speed, tuang susu dan esen vanila, pukul hingga rata.
2. Masukkan tepung yang telah diayak sedikit demi sedikit hingga habis, putar sekadar semua sebati sahaja.
3. Masukan kepingan badan, kismis dan coklat chip yang telah digaul dengan tepung tadi, gaul dengan menggunakan spatula sehingga rata.
4. Isi dalam acuan muffin pilihan sebanyan 3/4 penuh, tabur sedikit coklat cip dan kepingan badan. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 180C selamat 25 - 30 minit, bergantung pada saiz acuan muffin dan oven masing2

Cupcakes samples




Tempahan dr Linda, Port Klang.

Rainbow Puding




Dr Blog MamaFAMI: http://mamafami.blogspot.com

Happy Besday Waldan




Resepi: Hershey Perfect Choc. Cake
(From MamaFAMI fp)
Tempahan Pn. Zainab (guru Mengaji anak2)

Wednesday, 11 March 2009

Home Made Choc.




Interested to Order ~~:- for birthday party, wedding & farewell.
rm4.90/box (10pcs without nuts & filling)

Kindly contact Zai
Hp: 019-2169313

Thursday, 5 March 2009

AIS KRIM GORENG



AIS KRIM GORENG
sumber : yani



Bahan:
5 scoop aiskrim vanila
1 biji telur (mklang guna putih telur)
1 cawan conflakes
1 cawan chopped walnuts (mklang letak almond)
minyak untuk menggoreng
sirap coklat secukupnya (tak buat)

Cara
Scoop aiskrim
Masukkan 1 scoop aiskrim ke dalam plastic wrap. Bungkus biar jadi bentuk bola.
Simpan dalam freezer sekurang-kurangnya 2 jam.
Campurkan conflakes dan walnuts/almond ke dalam mangkuk.
Kemudian masukkan ke dalam beg plastik. Ramas-ramaskan conflakes biar hancur.
Keluarkan aiskrim dari freezer dan buka plastic wrap.
Masukkan aiskrim ke dalam beg plastik tadi. Goncang-goncang biarkan aiskrim bersalut dgn conflakes dan walnuts .
Keluarkan aiskrim dari beg plastik. Simpan semula ke dalam freezer selama 30 minit atau lebih.
Pukul telur dengan pemukul telur. Masukkan aiskrim ke dalam telur.
Kemudian masukkan pula ke dalam beg plastik conflakes dan walnuts. Goncang biarkan keseluruhan aiskrim bersalut.
Buat satu persatu sampai habis. Masukkan semula ke dalam freezer.
Biarkan 1 jam atau lebih. Kalau nak salutan(coating) tu tebal boleh ulang langkah ni sekali lagi.
Panaskan minyak.
Goreng aiskrim selama lebih kurang 30 saat.
Angkat dan bolehlah terus makan.
Kalau suka bolehlah letakkan sirap coklat di atasnya.


** Minyak yg diguna untuk menggoreng biarlah betul-betul panas atau 200 degree.


"SELAMAT MENCUBA"

Kindly Drop by


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com