Terima kasih kerana sudi berkunjung!

ORDER DI SINI!

Nama:
Email:
Nombor telefon
Kelas yang ingin diikuti : Biskut (RM100)
Baking & Deko Cupcakes & Cake (RM120)
Brownies (RM80)
Cheesetart/ Tartlet (RM80)
Creampuff/Eclair (RM60)
Fancy Cookies (RM80)
Muffin (RM60)
Shortbread (RM60)
Tiramisu&Triffle (RM80)
Tarikh yang diingini (Sabtu dan Ahad sahaja) :

create form

Friday, 26 October 2012

Choc Cheese Indulgence cake
















2nd time buat kek ni utk juadah Hari Raya Aidil Adha. Yg 1st time trial hanya berpandukan resepi yg d beri x la hancusss hanya layak utk perut sendirik. Lepas g kelas penuh dengan rasa konfident. Guna spongemix yg bli dr mana2 kedai bahan bekery. Ikut resepi & step yg ada pada packing tu ya. Resepi filling tu klu rajin refer la pak gugel, tp jgn sayang duit klu nak ilmu. Resepi mana2 boleh dpt lagi2 dalam zaman canggih ni, sume d hujung jari anda. Tapi teknik yg penting, bla dah tau teknik melepa kek boleh guna utk kek yg lain..... so renung2 kan lah ya.





Wednesday, 24 October 2012

Selamat Bertunang



My 1st Fondant cake tanpa d pantau sifu. Dlmnya kek choc moist.
Kek hantaran bertunang, abg pada kawan my doter yg 1 hostel d Sek Men Ungku Aziz S Bernam.
Bertemakan Gold. Ketar tangan nak balut kek lagi2 bentuk Luv ni. Wpun lain yg d imiginasikan lain pulakkk
d realisasikan. Alhamdulillah ada la rupa kek hantaran. Timakasih pd ibu bakal pengantin K Hanim yg percaya dengan hasil kerja saya. Selamat Tima Menantu!






Monday, 22 October 2012

Irish Cookies




Irish cookies permintaan kawan baik yg agak2 tgh mengidam kot. Boleh dia lupa order masa raya puasa klu tidak tu wajib order. Memandang masa yg terhad, dia senyap haku pun lagi wat2 senyap takut x terlaksanakan amanah orang maklum la ibu bekerja. rupa2nya ingat jugak dia! resepi ada d entry sebelum ini.































































Sunday, 14 October 2012

Seri Muka Pulut Hitam


Salam semua....

Kuih seri muka pulut hitam. Pulut hitam ni dr siam. sebelum ni x menjadi buat seri muka.
Bhgn atas tu selalu fail, komen anak & asben x lembut la. Kebetulan ada gotong royong Taman.
Dr pulut rosak & x buat apa2 zai mencuba setelah beberapa tahun x berkesempatan. resepi ni opismate yg sumbang.
Nota ~ guna cawan yg sama utk menyukat ya.

Bhgn atas @ kepala
21/2 cawan santan pekat
3/4 cawan tepung gandum
3/4 gula halus
1sudu besar tepung jagung
1 biji telur sederhana
garam secubit
Pewarna hijau sedikit
Daun pandan.
Yg ni zai olah sendiri sbb anak2 suka yg kaler coklat.
Jadi zai masakkan santan & gula merah ~ sukat semula dapatkan 21/2 cawan ya.

Campurkan semua bahan kering, masukkan telur & tuang santan sedikit demi sedikit.
Tapis.

Bhgn bawah
3 cawan pulut
3 cawan santan
secubit garam
Masak pulut macam biasa.

Panaskan kukusan terlebih dahulu.
Lengser acuan dgn sedikit  minyak.
Tekan pulut yg d masak, kukus sekejap <> 10min.
Masakkan bhgn atas dgn api kecil <> 5@10min.
Cakar2 sedikit pulut & tuangkan bhgn atas & kukus kuih selama <> 20min.
Cucuk kan lidi ke bhgn atas, kalau lidi kering ~ cukup masak.
SELAMAT MENCUBA


Wednesday, 10 October 2012

Crepe ~ Filling Fresh Cream




50gm tepung
20g gula
1bj telur
150ml susu segar
10g butter cairkan( klu guna santan, butter x yah kot kan nnt brminyak sgt & klu boh butter ada lemak2 skit)
Secubit garam
Setitik esen vanila
Zai wat camni, susu tu bancuh ngan gula, dah larut masukkan telur yg d kocok tu. Masukkan tepung yg dah buh garam skit. Last sekali butter cair & esen. Tapis & peram kejap <> 1 jam. 
Guna kuali non stick utk masakkan crepe. Ambil sesenduk batter, tuang & ratakan senipis yg kita mau. Biarkan kulit d sekililing kekuningan & bhgn tgh nampak licin. Boleh d angkat & sejukkan.
Filling ~ ikut kreatifiviti
Fresh cream yg d pukul kental
Isi Durian
Choc Ganache & macam2......SELAMAT MENCUBA.



Thursday, 4 October 2012

Carrot cake














Carrot cake <> 1.5kg, tempahan opismate kawan, Zalina Ibrahim. Kg Subang.
Tkasih.

Kelas & Tempahan ~ zai 0192169313

Kindly Drop by


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com