Terima kasih kerana sudi berkunjung!

ORDER DI SINI!

Nama:
Email:
Nombor telefon
Kelas yang ingin diikuti : Biskut (RM100)
Baking & Deko Cupcakes & Cake (RM120)
Brownies (RM80)
Cheesetart/ Tartlet (RM80)
Creampuff/Eclair (RM60)
Fancy Cookies (RM80)
Muffin (RM60)
Shortbread (RM60)
Tiramisu&Triffle (RM80)
Tarikh yang diingini (Sabtu dan Ahad sahaja) :

create form

Saturday, 29 September 2012

Bronketem (Brownies Kukus Ketan Item)

 Bronketem, asalnya dr Indonesia. Sebenarnya ia jenis brownies yg menggunakan tepung pulut itam. Biasanya klu kat msia sebelum ni zai tau utk kuih koci tepung pulut itam ya tak?. Order ni dr staff Wisma Chase Perdana Pusat Damansara yg area Istana Baru tu. Berdegup jgak jantung masa nak accept order ni. sbb utama cake x nak guna tepung gandum sbb boss besar Tan Sri alah gluten. So diarg nak cake yg free gluten..... aduyaiiii kira 2 minggu jgak zai menelaah bab "free gluten" ni. dah mcm student nak attend exam besar je. OK zai pun x kisah share la resepi Bronketem ni kat Secretary Tan Sri, ingatkan dia p carik baker pasal zai dah bg reason sbb free gluten cake ni mcm susah bg zai yg x pro ni. Ghopernya dia comeback bgtau "order confirm" instead you bg resepi utk 1bijik kek size 8x8in tp kami nak order 4 bijik ....U jadikan 1bijik kek yg besar means saiz kek 16x16in . Pengalaman zai utk kali ke 2 buat kek sebesar ini. Sebelum ni anak sedara Nubhan AF6 order choc moist cake 24x12in ....Hah!!! terkezuttttt x tdo lena d buat nya takut sgt2. Alhamdulillah terhasil jgak Bronketem ni, x putus2 berdoa pada Allah permudahkan urusan kerja zai ni.
Tkasih jgak pd MkLang Azie yg carikkan tepung pulut itam, anak2 & cik asben yg turut menolong. Syukur. Amin.




















Friday, 28 September 2012

Red Velvet Cake


Tempahan Mazlina Ishak dr Fasa 3 Puncak Alam. Ina ni penah belajar bake & deco cupcake. Surprise cake khas buat cik abg Jamaluddin. Masa deliver cake ni pun zai jadik pelakun bidan terjun....Ina Ina
ada aje tp kzai pun seronok pulak sama nak kena kan cik abg Ina, Tkasih Ina di atas order & gd feedback dr Team Exora ya.

Tuesday, 25 September 2012

Rainbow Cake




Rainbow Cake lagi.... mata pun dah berpinau asik duk bancuh kaler2 ....hehhhe , syukur. Tempahan dr opismate Zalina. Besday asben nya. Tkasih Ina.







Monday, 24 September 2012

Snow Cheese cake



Ini lah percubaan kali ini..... mmg nyaman je lalu kat tekak. Google aje resepi ni ya, mmg tahap kemalasan tinggi saat ini. Insyaallah kalau terajin nnt kita tempek resepi nya d sini ya. Kadang2 resepi dah berkali-kali d tempek pun ntah mana2 terselitnya, Bila terdesak itu tahan ajelah walau malu tebal muka pun mintak jugak lagi. Alhamdulillah syukur ada kawan2 & biras yg x jemu menolong. Moga Allah berkati & murahkan rezeki mereka2 ini. Kebetulan ada lebihan cream cheese, ya la dr takut rosak dpt jgak tambah koleksi peti resepi.

Monday, 17 September 2012

Salam Hari Raya ~ Trial Rainbow Cake



Trial rainbow cake buat  utk masuk perut sendiri.... hahaha. masa d kg asben buat bersama biras. kira free tutorial kebetulan pulak besday hero teciknya.

Saturday, 15 September 2012

Salam Hari Raya ~ Rainbow Cake


Rainbow Cake, tempahan Lya dr Alam Suria utk Majlis Masuk Rumah baru & Hari Raya.
Happy House warming ya Lya. Tkasih banyak sudi order. Maaf x dpt dtg k majlis Lya. sibuk hantar anak2 balik hostel. Harap berpuashati.


Kelas & Tempahan ~ zai 0192169313.

Salam Hari Raya ~ Rainbow Cake & Pavlova


Rainbow Cake & Pavlova tempahan dr Aida. Duk Puncak Alam aje tp lain2 lorong. Opis pun dekat aje. Tkasih ya Aida sudi order. Mohon maaf mana yang terkurang.


Kelas & Tempahan ~ zai 0192169313

Salam Hari Raya ~ Pavlova


Pavlova tempahan jiran yg beberapa pintu je dr umah zai. Tkasih banyak sudi order. Harap berpuashati.

Friday, 14 September 2012

Salam Hari Raya ~ Rainbow Cake



Rainbow cake lagi, tempahan dr ex classmate Zalina Ibrahim, Kg Subang. Besday doter & majlis hari raya open house. Sian Ina, x merasa kek ni. bdak2 duk serebu tengok kalerpul kek ni ya! . Insyaallah boleh tempah d lain hari ya. Tkasih Ina.

Saturday, 8 September 2012

Salam Hari Raya ~ Pavlova


Pavlova, request dr ex opismate utk SIL yg tengah mengidam. Nyaman tengok buah2 di atas fresh cream tuh lagi2 baru kuar dr esbox.... rasa sayang aje. Thanks adikku Nisa.

Friday, 7 September 2012

Salam Hari Raya ~ Choc Moist Cake


Tempahan dr Pn Rohainita Kota Damansara. Nita ni agen Takaful Islam, zai salah seorang dr customernya.
Tkasih Nita. Harap pihak agency berpuashati & Tkasih jgak tolong war war pd rakan2 agency.

Sunday, 2 September 2012

Salam Hari Raya ~ Rainbow Cake


Tempahan dr Anne , Bandar Sunway. Rainbow cake utk Gugurl yg sambut besday ke 2 tahun. Hepi Besday cayang. Tkasih Anne, mohon maaf klu ada yg terkurang maklumlah order last minute. Alhamdulillah syukur sgt
dapat penuhi hajat Anne. Nnt klu balik rumah mak, sudi lah singgah umah kzai ya.

Kindly Drop by


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com