Terima kasih kerana sudi berkunjung!

ORDER DI SINI!

Nama:
Email:
Nombor telefon
Kelas yang ingin diikuti : Biskut (RM100)
Baking & Deko Cupcakes & Cake (RM120)
Brownies (RM80)
Cheesetart/ Tartlet (RM80)
Creampuff/Eclair (RM60)
Fancy Cookies (RM80)
Muffin (RM60)
Shortbread (RM60)
Tiramisu&Triffle (RM80)
Tarikh yang diingini (Sabtu dan Ahad sahaja) :

create form

Saturday, 29 September 2012

Bronketem (Brownies Kukus Ketan Item)

 Bronketem, asalnya dr Indonesia. Sebenarnya ia jenis brownies yg menggunakan tepung pulut itam. Biasanya klu kat msia sebelum ni zai tau utk kuih koci tepung pulut itam ya tak?. Order ni dr staff Wisma Chase Perdana Pusat Damansara yg area Istana Baru tu. Berdegup jgak jantung masa nak accept order ni. sbb utama cake x nak guna tepung gandum sbb boss besar Tan Sri alah gluten. So diarg nak cake yg free gluten..... aduyaiiii kira 2 minggu jgak zai menelaah bab "free gluten" ni. dah mcm student nak attend exam besar je. OK zai pun x kisah share la resepi Bronketem ni kat Secretary Tan Sri, ingatkan dia p carik baker pasal zai dah bg reason sbb free gluten cake ni mcm susah bg zai yg x pro ni. Ghopernya dia comeback bgtau "order confirm" instead you bg resepi utk 1bijik kek size 8x8in tp kami nak order 4 bijik ....U jadikan 1bijik kek yg besar means saiz kek 16x16in . Pengalaman zai utk kali ke 2 buat kek sebesar ini. Sebelum ni anak sedara Nubhan AF6 order choc moist cake 24x12in ....Hah!!! terkezuttttt x tdo lena d buat nya takut sgt2. Alhamdulillah terhasil jgak Bronketem ni, x putus2 berdoa pada Allah permudahkan urusan kerja zai ni.
Tkasih jgak pd MkLang Azie yg carikkan tepung pulut itam, anak2 & cik asben yg turut menolong. Syukur. Amin.




















0 comments:

Kindly Drop by


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com