Terima kasih kerana sudi berkunjung!

ORDER DI SINI!

Nama:
Email:
Nombor telefon
Kelas yang ingin diikuti : Biskut (RM100)
Baking & Deko Cupcakes & Cake (RM120)
Brownies (RM80)
Cheesetart/ Tartlet (RM80)
Creampuff/Eclair (RM60)
Fancy Cookies (RM80)
Muffin (RM60)
Shortbread (RM60)
Tiramisu&Triffle (RM80)
Tarikh yang diingini (Sabtu dan Ahad sahaja) :

create form

Wednesday, 10 October 2012

Crepe ~ Filling Fresh Cream




50gm tepung
20g gula
1bj telur
150ml susu segar
10g butter cairkan( klu guna santan, butter x yah kot kan nnt brminyak sgt & klu boh butter ada lemak2 skit)
Secubit garam
Setitik esen vanila
Zai wat camni, susu tu bancuh ngan gula, dah larut masukkan telur yg d kocok tu. Masukkan tepung yg dah buh garam skit. Last sekali butter cair & esen. Tapis & peram kejap <> 1 jam. 
Guna kuali non stick utk masakkan crepe. Ambil sesenduk batter, tuang & ratakan senipis yg kita mau. Biarkan kulit d sekililing kekuningan & bhgn tgh nampak licin. Boleh d angkat & sejukkan.
Filling ~ ikut kreatifiviti
Fresh cream yg d pukul kental
Isi Durian
Choc Ganache & macam2......SELAMAT MENCUBA.



0 comments:

Kindly Drop by


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com