



OK Kali ni plak cuba buat pastry yg seakan lipat Origami. Macam2 boleh buat dgn kulit pastry nih asal kena rajin skit ya! Zai sertakan gambar cara melipat. Harap pada kawan2 yg mencuba tu boleh faham.
Bakar puff pada suhu 180'C selama 20 ~ 20min. Baru d bubuh inti kastard @ jem.
Inti Kastard:
2 cawan susu segar
1 sudu tepung kastard
1 sudu besar@makan gula castor
1/2 sudu besar@makan mentega
beberapa titik esen vanila
Masakkan 3 bhn pertama d atas, kacau rata supaya x bergentel dgn api yg perlahan Masak hingga pekat & berkilat. Masukkan mentega & esen vanila.
Tekan sedikit bhgn tengah puff & letak inti. Bubuh sebarang buah yg d potong dadu@ kecil.
Selamat Mencuba
Kelas & Tempahan : ZAI 0192169313
0 comments:
Post a Comment