Terima kasih kerana sudi berkunjung!

ORDER DI SINI!

Nama:
Email:
Nombor telefon
Kelas yang ingin diikuti : Biskut (RM100)
Baking & Deko Cupcakes & Cake (RM120)
Brownies (RM80)
Cheesetart/ Tartlet (RM80)
Creampuff/Eclair (RM60)
Fancy Cookies (RM80)
Muffin (RM60)
Shortbread (RM60)
Tiramisu&Triffle (RM80)
Tarikh yang diingini (Sabtu dan Ahad sahaja) :

create form

Sunday, 25 November 2012

Brownies Kukus Lapis Cream Cheese















Ini hasil percubaan yg menjadik dgn jayanya. Percubaan yg ke berapa kali ......woooo byk tu. yg hancusss pun ada mmg frust tonggeng d buat nya. Sebelum nak buat ni pun ntah berapa kali post mortem pesanan & tips dr cik sifu. Dgn cukup sabar cik sifu bg tips, moga Allah mmberkati segala ilmu yg d curahkan oleh cik sifu & beroleh rezeki buatnya sekeluarga.
Pun guna brownies mix, yg ni saya guna yg bli dr Yen. Ikut aje aturan yg tertulis d pack ya. Saya bancuh utk 1 paket tu , malas nak simpan2 ntah kan buat ntah kan tidak. Utk loyang yg 8in x 8in , lapisan bawah & atas boh 6 senduk utk dapatkan layer yg sama tinggi.

Resepi lapisan cheese:
250gm cream cheese
50g gula halus
1 bj telur
1sb orange sunquick klu rajin boleh jugak boh lemon juice.

tips mengukus: 
utl layer choc bawah ~ kukus <> 15min. 
sebelum letak lapisan cheese check dulu lapisan choc, x boleh masak sgt nnt lapisan cheese tak bersatu dengan lapisan choc. 
Tuang perlahan2 dr arah tepi & sapu ke tgh. Kukus selama 10~15min.
Tuang lebihan lapisan choc 6senduk ~ kukus sehingga masak. 
SELAMAT MENCUBA.






0 comments:

Kindly Drop by


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com