Terima kasih kerana sudi berkunjung!

ORDER DI SINI!

Nama:
Email:
Nombor telefon
Kelas yang ingin diikuti : Biskut (RM100)
Baking & Deko Cupcakes & Cake (RM120)
Brownies (RM80)
Cheesetart/ Tartlet (RM80)
Creampuff/Eclair (RM60)
Fancy Cookies (RM80)
Muffin (RM60)
Shortbread (RM60)
Tiramisu&Triffle (RM80)
Tarikh yang diingini (Sabtu dan Ahad sahaja) :

create form

Sunday, 23 January 2011

Blueberry Cake




Teruja nak mencuba?....

Bahan utk kek span
220gm Telur A@B
120gm tepung gandum(cth: bluekey)
120gm gula halus
10gm ovalet
20gm air ~ suam / mineral
20gm minyak sayur@ kelapa sawit
1/2st esen vanilla

Cara Membuat
Panaskan oven 180'C
Sediakan loyang bulat 7in.

Telur, Tepung, Gula, Air dan ovalet di campur. Dipukul dgn kelajuan tinggi sehingga berkrim selama 3min.
Masukkan minyak, gaul rata ~ rehatkan 1 min supaya minyak sekata & kaup balik sehingga rata. Bakar 30 min.

Hiasan
Fresh cream ~ non dairy
Pukul cream sampai lembut & kental.
Dark cherry
Blueberry
Almond Falakes.

Cara melapis
Bahagikan kek kepada 3 lapis.
Lapis dengan krim & susun dark cherry.
Lapiskan keseluruhan kek dgn krim & hias dengan blueberry & almond flakes panggang.

0 comments:

Kindly Drop by


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com