Terima kasih kerana sudi berkunjung!
XTVT masa cuti Thaipusam yg lepas, berkesempatan buat kali
ketiganya utk makan sendiri. Sememangnya anak2 suka sangat
macam makan icecream katanyaSumber : kakliza
Bahan-bahan
1 bungkus kek swiss roll (mklang guna swisroll choc. dan coffee)
1 kotak agar-agar segera (Lady's Choice) - perisa strawberry (mklang guna jelly kristal Nona)
1 tin fruit cocktail
2 sudu besar tepung kastard
3 sudu besar gula
3 cawan susu segar (maklang guna susu cair)
Cara Memasak
1. Campurkan tepung kastard, gula dan susu dan masak sehingga menggelegak dan kepekatan. angkat dan biar sejuk.
2. Potongkan kek swill roll dan susun ke dalam bekas [kalau nak cantik..masukkan dlam bekas kaca..nanti nampak lapisan triffle ni] sehingga penuh.
3. Kemudian ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi.
4. Tuangkan kastard tadi keatas kesemua kek sehingga rata.
5. Taburkan buah cocktail keatas kastard tersebut.
6. Bancuh agar-agar segera mengikut arahan yang telah disediakan dan tuangkan keatas buah cocktail tadi.
7. Masukkan ke dalam peti sejuk.
1 comments:
Nyaman menyegarkan!
Post a Comment