Chicken Chop Bahagian peha ayam Cara buang tulang ~ karate 2 kan ayam, klu x pandai karate g belajar dlu...heheheh (Di basuh dan d toskan dengan limau) sedikit lea n perrins sedikit lada sulah sedikit garam halus sedikit paprika Thyme leave (utk aroma) semua bahan d atas d gaul dah d perapkan selama 2 jam. Ketuk2 daging utk melembutkan & kelar2 sedikit jgn sampai putus. sapu dengan perahan lemon. Bakar ayam dengan suhu oven 180' selama 20min.
Black Pepper Sause 3 senduk sos hp (sos perang) 1 tin tomato puree Air stok ayam ( d rebus / mereneh selama 2 jam) sedikit lada hitam (d kisar kasar garam bawang putih & halia d tumbuk halus.
Tumis bawang & halia. Masukkan lada hitam, tomato puree & sos perang. Masukkan air stok ayam. Bubuh garam & sesuai kan rasanya.
0 comments:
Post a Comment