Terima kasih kerana sudi berkunjung!
Bahan-Bahan Utk biskut:
300gm mentega
400gm tepung gandum
100gm gula icing
120gm tepung susu penuh krim
100gm tepung jagung
1)Pukul mentega dan gula hingga kembang dan gebu. Masukkan tepung gandum dan
tepung jagung perlahan-lahan. Gaul rata dan sebati.
2)Canai doh dan terap mengikut acuan kegemaran
3) Bakar dlm oven pada suhu 180C selama 15min.
Aising utk hiasan;
11/2bj putih telur
150 gula aising
15gm tepung jagung( di ayak)
sedikit choc emulco
1) pukul putih telur hingga kental. Masukkan gula icing sedikit demi sedikit.
2) masukkan tepung jagung
3) guna pam hiaskan pd permukaan biskut dan corakkan choc emulco mengikiut corak kesukaan.
4) biarkan hingga biskut dan icing kering & keras. Jika suka bakar sekali lagi
( zai bakar guna suhu 100C selama 10 minit )
" Selamat Mencuba"
0 comments:
Post a Comment