Terima kasih kerana sudi berkunjung!
Teruja nak mencuba?....
Bahan utk kek span
220gm Telur A@B
120gm tepung gandum(cth: bluekey)
120gm gula halus
10gm ovalet
20gm air ~ suam / mineral
20gm minyak sayur@ kelapa sawit
1/2st esen vanilla
Cara Membuat
Panaskan oven 180'C
Sediakan loyang bulat 7in.
Telur, Tepung, Gula, Air dan ovalet di campur. Dipukul dgn kelajuan tinggi sehingga berkrim selama 3min.
Masukkan minyak, gaul rata ~ rehatkan 1 min supaya minyak sekata & kaup balik sehingga rata. Bakar 30 min.
Hiasan
Fresh cream ~ non dairy
Pukul cream sampai lembut & kental.
Dark cherry
Blueberry
Almond Falakes.
Cara melapis
Bahagikan kek kepada 3 lapis.
Lapis dengan krim & susun dark cherry.
Lapiskan keseluruhan kek dgn krim & hias dengan blueberry & almond flakes panggang.
0 comments:
Post a Comment