Terima kasih kerana sudi berkunjung!

ORDER DI SINI!

Nama:
Email:
Nombor telefon
Kelas yang ingin diikuti : Biskut (RM100)
Baking & Deko Cupcakes & Cake (RM120)
Brownies (RM80)
Cheesetart/ Tartlet (RM80)
Creampuff/Eclair (RM60)
Fancy Cookies (RM80)
Muffin (RM60)
Shortbread (RM60)
Tiramisu&Triffle (RM80)
Tarikh yang diingini (Sabtu dan Ahad sahaja) :

create form

Saturday, 17 July 2010

Chicken Chop & Black Pepper Sos





Chicken Chop
Bahagian peha ayam
Cara buang tulang ~ karate 2 kan ayam, klu x pandai karate g belajar dlu...heheheh
(Di basuh dan d toskan dengan limau)
sedikit lea n perrins
sedikit lada sulah
sedikit garam halus
sedikit paprika
Thyme leave (utk aroma)
semua bahan d atas d gaul dah d perapkan selama 2 jam.
Ketuk2 daging utk melembutkan & kelar2 sedikit jgn sampai putus.
sapu dengan perahan lemon.

Bakar ayam dengan suhu oven 180' selama 20min.



Black Pepper Sause
3 senduk sos hp (sos perang)
1 tin tomato puree
Air stok ayam
( d rebus / mereneh selama 2 jam)
sedikit lada hitam (d kisar kasar
garam
bawang putih & halia d tumbuk halus.

Tumis bawang & halia.
Masukkan lada hitam, tomato puree & sos perang.
Masukkan air stok ayam.
Bubuh garam & sesuai kan rasanya.

0 comments:

Kindly Drop by


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com