Blueberry Jam Muffin
Sumber : Yani (MyResipi)
Bahan:
70g butter-suhu bilik
60g gula
1 biji telur-suhu bilik
2-3 titik esen vanila
4 sudu besar susu segar
100g tepung gandum } mklang ganti ngan self raising flour
1 sudu kecil baking powder }
blueberry jem secukupnya.
Cara
Pukul butter sehingga jadi bentuk krim. Kemudian masukkan gula pukul sehingga putih.
Masukkan pula telur dan kacau. Diikuti dgn esen vanila dan susu segar. Pukul sehingga sebati.
Ayakkan tepung + baking powder ke dalam no.2. Kacau dengan spatula.
Isikan 1/2 bekas muffin dengan adunan tadi. Kemudian isikan 1/2 sudu jem. Masukkan 1 sudu besar lagi adunan muffin.
Bakar dalam oven pada suhu 180C selama 25 minit.
0 comments:
Post a Comment