Terima kasih kerana sudi berkunjung!
Bahan-bahan
bahan A
250 gm butter
210 gm gula kastor/halus
5 biji telur ayam (boh 4 biji aje)
50 ml susu segar
bahan B
240 gm tepung gandum......]
1 sudu teh baking powder...] ayak bersama
1 s/k mocha paste
1 s/k nescafe
Cara Memasak
1. Pukul mentega dan gula hingga betul-betul kembang.
2. Masukkan telur sebiji deni sebiji dan diikuti dengan esen vanilla.
3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang seli dengan susu.
4. Teruskan memukul adunan dengan perlahan untuk seketika sehingga benar-benar sebati.
5. Bahagikan adunan kepada dua bahagian yang dimasukkan ke dalam bekas berasingan.
6. Satu bahagian ditambah dengan mocha paste dan nescafe. Satu bahagian lagi biarkan warna asal.
7. Panaskan oven 180'C selama 10 minit.
8. Sediakan acuan loyang yang telah digriskan terlebih dahulu dengan dedikit mentega dan taburkan tepung nipis sikit atau
lapikkan loyang dengan kertas minyak.
9. Sudukan adunan ke dalam loyang dari kedua-dua bahagian secara berselang-seli sehingga kelihatan berbelang.
10.Bakar adunan selama 45 - 50 minit dengan suhu 180 C.
0 comments:
Post a Comment